Sałatka "Furora"

Składniki:

ryż - 100 g (może być z woreczka)

1 puszka ananasów

1 puszka kukurydzy

rodzynki (wg uznania: 200 - 400g)

curry

 

majonez

kilka ząbków czosnku

Przygotowanie:

Ryż ugotować i po wystudzeniu połączyć z kukurydzą, rodzynkami i pokrojonymi w kostkę ananasami. Do smaku dodać majonez i przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Doprawić przyprawą curry (ja daję 1 łyżeczkę).

Sałatka ma atrakcyjny wygląd i niepowtarzalny smak. Jako ciekawostkę przytoczę fakt, że osoby degustujące tę sałatkę podczas naszej zakładowej wigilii nie potrafiły wymienić wszystkich składników, które zostały do niej użyte.

Maria Gróbarczyk

Jesteś tutaj: Strona Główna Kącik Kulinarny Sałatka "Furora"