Nalesniki Agaty
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik Kulinarny
- Utworzono: 20 listopad 2009
- Odsłony: 2819
Ciasto:
pól litra mleka
1 jajko
mąka do zagęszczenia ciasta
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ok pół łyżeczki soli
Składniki na naleśniki wymieszać, tak aby ciasto miało średnią gęstość śmietany i smażyć na patelni.
Farsz:
30 dag sera białego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 mała czerwona papryka
20 dag sera żółtego
szczypta ostrej papryki
łyżeczka oregano
sól do smaku
Ser żółty zetrzeć na tarce. Ser biały rozdrobnić i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do masy serowej, dodać przyprawy.
Usmażone naleśniki posypać z jednej strony startym serem żółtym, na to nakładać masę serową i pozawijać. Zawinięte naleśniki podsmażyć jeszcze aby były chrupiące.
Agata Karbowiak