Nalesniki Agaty

Ciasto:

pól litra mleka

1 jajko

mąka do zagęszczenia ciasta

pół łyżeczki proszku do pieczenia

ok pół łyżeczki soli

Składniki na naleśniki wymieszać, tak aby ciasto miało średnią gęstość śmietany i smażyć na patelni.

Farsz:

30 dag sera białego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 mała czerwona papryka

20 dag sera żółtego

szczypta ostrej papryki

łyżeczka oregano

sól do smaku

Ser żółty zetrzeć na tarce. Ser biały rozdrobnić i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do masy serowej, dodać przyprawy.

Usmażone naleśniki posypać z jednej strony startym serem żółtym, na to nakładać masę serową i pozawijać. Zawinięte naleśniki podsmażyć jeszcze aby były chrupiące.

 Agata Karbowiak

Jesteś tutaj: Strona Główna Kącik Kulinarny Nalesniki Agaty